Sinds 2011

 magazijn meerhout

Café magazijn opende zijn deuren op 20 januari 2011. Zonder enige horeca ervaring maar met behulp van de ganse familie werd het een chaotische, drukke, overvolle maar vooral magnifieke opening! Vol trots staan we hier meer dan 8 jaar later nog steeds met onze grootste glimlach.

 

Café Magazijn is ontstaan uit de goesting van Lutgard om nog iets te ondernemen. Na het opvoeden van haar 3 dochters, jarenlang managen van het hele huishouden en haar man Johan bij te staan in zijn wijnhandel ‘De Gouden Leeuw’, werd het voor haar tijd om ‘eens iets anders te doen’. Vele ideeën zijn de revue gepasseerd… Het idee om een klein cafeetje te openen bleef overeind. Zo gezegd zo gedaan… Het bureau van Johan, de aangrenzende wijnwinkel en het magazijn waar de stock aan wijn werd gestockeerd, werden omgebouwd tot een heus praatcafé. Bij het opmaken van de plannen bleek het kleine cafeetje al snel uit te groeien tot een heus café met meer dan 80 bieren en een gezellige zithoek met zeteltjes.

page2 img1  

Huis ‘De Gouden Leeuw’ stond er echter al lang voordat de familie Van de Craen er zijn intrede deed.
Het huis werd gebpage1 img3ouwd rond 1540 als hotel-afspanning “De Gouden Leeuw”.  
Hendrik Concience was er meermaals te gast. Rond 1880 werd het hotel gesloten en werd het opeenvolgend gebruikt als slachthuys, groothandel in koloniale waren en wijnhandel. 
De voormalige theaterzaal werd hierbij gebruikt als ‘magazijn’.
De oude stallingen en kelders doen nog steeds dienst als opslagruimte.
Tot slot werd in 2010 de oude theaterzaal omgebouwd tot café “Magazijn” waar tot op heden jong en oud kan genieten van de gezelligheid die dit historische gebouw te bieden heeft.